Arquitectura Monestir de Santes creus

El Monestir de Santes Creus és una joia arquitectònica situada a la comarca de l’Alt Camp, Catalunya, Espanya. Fundat al segle XII, aquest monestir cistercenc és conegut per la seva arquitectura gòtica i per ser un exemple ben conservat de l’estil cistercenc.

Quan va ser la construcció del monestir?

La construcció del monestir es va iniciar al segle XII i va ser una de les primeres fundacions cistercenques a Catalunya. El monestir va ser construït seguint les normes arquitectòniques cistercenques, que buscaven simplicitat i humilitat en les construccions religioses. Això es pot veure en les línies senzilles i rectes de les parets, així com en l’ús de materials naturals com la pedra i la fusta.

Arquitectura gòtica del monestir

Una de les característiques més notables de l’arquitectura del monestir és la seva cúpula gòtica, que s’erigeix majestuosament en el centre del monestir. Aquesta cúpula és un exemple de l’evolució de l’arquitectura gòtica, ja que va ser construïda en una època en què aquest estil estava en plena expansió.

Més que arquitectura, història i patrimoni


A més de l’arquitectura impressionant, el Monestir de Santes Creus també té una rica història i patrimoni artístic. L’interior del monestir està plena de pintures i escultures que daten del segle XIII fins al segle XVI. Així com una rica col·lecció d’objectes d’art.

No només és un lloc històric i arquitectònic important, també és un lloc tranquil i encantador per visitar. El monestir també disposa d’un jardí i una capella, on els visitants poden relaxar-se i gaudir de la bellesa natural dels voltants.

En resum, el Monestir de Santes Creus és una visita obligada per a qualsevol amant de l’arquitectura i de la història. Aquesta joia arquitectònica ofereix una visió única de l’estil cistercenc i de l’evolució de l’arquitectura gòtica, així com una oportunitat per veure una rica col·lecció d’art i relaxar-se en un lloc tranquil i encantador.

Gisela Forne

Llicenciada en Història per la URV, Màster en Arqueologia Clàssica URV-ICAC-UAB i Màster en Gestió cultural UOC-UdG. He estat sempre vinculada a la gestió i organització d’activitats en el lleure, així com també en la coordinació d’equips de treball i la gestió de visites culturals.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem ho accepteu.    Configurar i més informació
Privacidad