

Informes tècnics d’impacte i afectació arqueològica
Estudis històrics o arqueològics en edificis, redacció de tot tipus de projectes tècnics, inventaris d’elements patrimonials en municipis i elaboració de cartes arqueològiques, catalogació de materials arqueològics, catalogació virtual de peces arqueològiques: ens adaptem a les teves necessitats.
Per a la correcta interpretació i si s’escau, per a la correcta restauració o adequació arquitectònica d’un edifici històric o jaciment arqueològic és imprescindible que, dins el que es considera l’estudi arqueològic total, es dugui a terme l’aplicació d’un estudi d’arqueologia vertical en el qual s’analitzen amb criteris històrics i arqueològics les diverses estructures i elements que conformen l’actual edifici o jaciment. Aquest anàlisi ha de permetre interpretar l’evolució estructural, les reformes efectuades, les diverses fases constructives i també́ identificar les parts o els elements que, per les seves característiques o cronologia es considerin més importants per a la seva conservació. L’estudi ha d’incloure, en cas necessari, la realització de cales de sondeig en els murs que permetin observar el parament i la tipologia d’aquests.
També es pot dur a terme la realització de la planimetria històrica de l’edifici per part d’un dibuixant dirigit per un director tècnic, la qual ha de permetre la correcta documentació del conjunt, la plasmació de les diverses fases constructives i si s’escau, la representació gràfica de detall (alçats i plantes) dels elements o parts que es considerin històricament més interessants. Tota la tasca ha de ser complementada amb una recerca arxivística de la documentació històrica sobre l’edifici, essencial per a la correcta interpretació històrica dels elements patrimonials associats a cada una de les seves fases.

